torstai 25. toukokuuta 2017

Puikkotesti


Aiemmin tänä vuonna postilaatikkoon tupsahti yllättäen pieni paketti Prymiltä. Sain testattavaksi setin uudehkoja Ergonomics-sukkapuikkoja sekä kerän raidoittuvaa Regian sukkalankaa. Pitihän niitä sitten testata, vaikka olenkin jo vuosia neulonut kaikki sukat pyöröillä eikä tuo langan raidoittumistapakaan ole kaikkein mieluisimpia. Saisipahan mies yhdet sukat lisää.


Kuva kertonee, miten puikot käsissäni käyttäytyivät. Neulon yleensä aika löysää, mutta näiden puikkojen koko oli sen verran isompi kuin minkä yleensä valitsisin tälle langalle, että ilmeisesti kiristelin neuloessa jonkin verran ja onnistuin vääntämään puikot mutkalle. Myös tuo keskiosan väri levisi melko pahasti. Pisarakärjestä ei ole pahaa sanottavaa, mutta muuten itse neulominen oli todella kummallista ja vaati totuttelua, koska kulmikkuuden lisäksi nämä puikot joustavat ihan reippaasti. En pidä bambupuikoistakaan juuri tuon jouston takia, joten en usko neulovani näillä enää uudelleen. Varmasti ovat hyvät jollekin toiselle, mutta eivät mun juttu! Kyllä näillä kuitenkin ihan kivat perussukat neuloi. Jotain todella mystistä onnea oli matkassa tuossa kantapään kerrosmäärässä, koska raidoitus jatkui sen jälkeen täydellisesti ilman langan pätkimistä. Loppu lanka täytynee yhdistää yksiväriseen, niin saan vielä lisää perussukkia varastoon.

Malli: perussukat ylhäältä alas, ranskalainen kantapää
Lanka: Regia 6-fädig Irland Color, väri 5859
Puikot: Prym Ergonomics -sukkapuikot, koko 3,0 mm
Ravelryssä: Irland

3 kommenttia:

  1. Minullakin on tarkoitus neuloa samalla setillä miehelle sukat. Hiukkasen on hakusessa, montako silmukkaa pitäisi puikoille luoda?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on näissä 60 silmukkaa, tuli ihan hyvät koon 46-47 jalkaan. Jos olis menossa kenkäkäyttöön, niin varmaankin olisin tehnyt 56 silmukalla.

      Poista
  2. Pointsit rehellisestä arvostelusta! Valmiit sukat on kyllä just peruskivat :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...