maanantai 31. elokuuta 2015

Ei pistele


Aah, tasaraitaa! Ehtikin jo tulla vähän ikävä. Niinpä viikonlopun saldona olikin perussukat omiin jalkoihin (ja pipo, josta lisää myöhemmin).


Tämä jännittävä nokkoslanka tarttui kaupasta mukaan joskus keväällä ja kerran jo aloitin siitä sukat. Puikkokoko oli kuitenkin liian iso, joten purkuun meni ja odottamaan uutta yritystä. Aloitin nämä sukat varpaista ja tein ranskalaisen kantapään väärinpäin muutamista eri ohjeista napatuilla nikseillä. Nyt se alkaa olla sellainen kuin haluan, oikein hyvin istuva.


Lanka oli erittäin mukavaa neulottavaa, mutta kestävyydestä sukkakäytössä ei toki vielä ole mitään tietoa. Toisaalta tällä sukkavarastolla ei juuri haittaa, jos kaikki sukat eivät loputtomiin kestäkään. Saa syyn tehdä aina vaan uusia raitasukkia!

Lanka: ONION Knit Nettle Sock Yarn, värit 1013 (pinkki) ja 1011 (harmaa)
Puikot: 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Nokkosraidat

perjantai 28. elokuuta 2015

Treeniä, treeniä




Täällä tapahtuu kummia. Innostuin harjoittelemaan kirjoneuletta kesäkuun puolivälissä aloitetuilla sukilla niin, että juuri muuta en ole viime päivinä tehnytkään. Viimeksi tällaista intoa on ollut havaittavissa varmaankin joskus 20 vuotta sitten. Intoutumiselle saattaa kyllä löytyä syynsä kirjahyllystä... On muuten kirja täynnä kauniita kuvia ja houkuttelevia malleja, joihin saattaa tämäkin kirjoneuletumpelo jossain vaiheessa tarttua.


Tämä Dither on oivallista harjoitusmateriaalia: helppo kaavio, helposti muokattavissa, ei pitkiä langanjuoksuja. Silti onnistuin välillä kiristelemään ja välillä löysäilemään ihan liikaa. Jotain tuli kuitenkin opittua Tour de Sockin silmäsukista (jotka jätin kesken) - ei tämä ihan mahdotonta ole! Opin niistä myös sen, miten suuri merkitys lankojen järjestyksellä sormen päällä on. Että kyllä tämä tästä vielä.




Kiilakavennukset päätin piilottaa pohjan puolelle ja sainkin ne menemään kohtuullisen nätisti. Seuraaviin jäi vielä jotain kehitettävää ja hyvä niin, kun on jo uusi väriyhdistelmäkin mielessä. Tähänkin voi näköjään jäädä koukkuun, mutta nyt menen kyllä rentoutumaan raitojen pariin.



Ohje: Dither / General Hogbuffer (ilmainen)
Lanka: Drops Fabel, värit 104, 110 ja 112
Puikot: varressa 2,25 mm, jalkaterässä 2,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Jahkailusukat

tiistai 18. elokuuta 2015

Aaltoliikettä



Sitten se lemppari, josta jo mainitsin. Isabell Kraemer on ehkä nero. Niin yksinkertaisella jutulla saa niin nättiä aikaan. Tulispa äkkiä syksy, niin voisin hikoilematta käyttää tätä uutta ihanaa villapaitaa!



Neuloin paitaa torstaista torstaihin, muutaman tunnin yli viikon verran. Tämä spurtti johtui ainoastaan viikonloppumenoista, joihin mennessä oli saatava paita pois puikoilta. Ja nopeaahan tämän neulominen oli: lähinnä oikeaa ja nurjaa vuorotellen. Seikkailin tässä kahden koon välissä, että sain helmaan enemmän leveyttä. Pituuttakin ehkä saattoi tulla enemmän. Lisäksi jatkoin aaltoja myös hihansuihin, toiseen värillisinä ja toiseen värittöminä.



Ai että, tästä tuli ihana! Pesun jälkeen niin pehmoinenkin. Tekisi mieli tehdä toinen sini- ja vihreäsävyisillä aalloilla, mutta ehkä säästän ne huiviin samalla idealla.




Ohje: ...the Berlinknits sweater / Isabell Kraemer
Lanka: Holst Garn Supersoft, päävärinä Nougat (213 grammaa) ja raitoina jämiä näistä: Rapunzel, Aconite (Coast), Goldcrest, Nutmeg (Coast), Cinnamon ja Tobacco
Puikot: 3,0 ja 3,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Turkuknits



maanantai 17. elokuuta 2015

Puikkojen kalinaa


Olisin keksinyt kesäiseen KALiin vaikka kuinka monta työtä lisää, mutta aika loppui kesken, kun tiedossa oli reissu Keski-Suomeen juuri viimeisenä viikonloppuna ennen tempauksen viimeistä päivää, joka oli siis eilen. Reipas olin kuitenkin, sillä neuloin yhteensä seitsemän eri työtä ja himppasen päälle viisi kilometriä. Yksi neule - se suosikki kaikista - on vielä kuivumassa, mutta tässä kaksi pienempää, aiemmin valmistunutta.




Aloitin tämän Malabrigo Lacen jämistä tehdyn huivin jo kesäkuun lopussa, mutta koska en ilmeisesti osaa lukea, neuloin ensimmäiset pitsiraidat ihan pieleen ja ne jäivät odottamaan purkamista melko pitkään. Tuo lanka ei ole kaikkein mukavinta purettavaa, joten siksikin jatkaminen viivästyi. Tämä oli ensimmäinen Boo Knitsin ohjeella neulomani huivi, joten en ollut tottunut ohjeen kirjoitustapaan. Itseäni häiritsi se, että silmukkamääriä eri osioiden välillä ei kerrottu, joten omat virheet huomasi vasta aivan liian myöhään. Tarkkana sai siis olla. Huivista tuli lopulta aika pieni, sellainen todella kevyt kaulahuivina käytettävä, koska puikot olivat liian pienet ja kyllästyin lopussa koko hommaan niin, että tein tuon yksinkertaisen reunapitsin enkä sitä koristeellisempaa. No, tulipahan tehtyä.

Ohje: Changeling / Boo Knits
Lanka: Malabrigo Lace, värit Sunset, Tuareg ja Rich chocolate
Puikot: 3,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Vaihdokas



Toisena pikkutyönä neuloin liukuraitakämmekkäät kahdesta Zauberballista, suunnilleen samaan tapaan kuin työhanskat keväällä. Näihin taisi tulla vähän lyhyemmät varret ja hiukkasen erilaiset peukalot, mutta raidoitus ja silmukkamäärät noudattavat samaa kaavaa. Koska oli niin kivaa raidoitella, aloitin toisetkin vähän eri väreistä; päätyvät varmaankin lahjalaatikkoon näiden seuraksi.

Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball, värit Wurzelsepp ja Wer hat die Kokosnuss?
Puikot: 2,25 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Tollon työ

 

lauantai 8. elokuuta 2015

Rannikolla tuulee



Ei tullut villatakkia KevätKALin palkintolangoista, tuli villapaita. Tai ei ihan pelkästään niistä, vaan raitalangan kävin ostamassa Jyväskylässä käydessäni. Ihan joku muu väriyhdistelmä oli aiemmin mielessä, mutta siinä lankahyllyn ääressä nuo värit sanoivat haluavansa yhteen, joten toteltava oli.


Ohjeen mukaan raitoja olisi tullut enemmän ja hihat olisivat vähän toisella tapaa eripariset, mutta raitalangan määrän mukaan mentiin. Ja mentiinkin hyvin tarkkaan, koska toisen hihan joustimestakin piti tehdä kaksivärinen, että lanka ylipäätään riitti. Mutta tästä tuli kyllä kiva näinkin.





Ohje: Seashore / Isabell Kraemer
Lanka: Louhittaren Luolan Tuulen Tytär, värit Keskiyö ja Topaasi
Puikot: 3,0 ja 3,5 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Keskiyön topaasi


torstai 6. elokuuta 2015

Valikoidut vastaukset

Olen saanut Liebster Award -haasteen triplana: Saturninalta, Maaritilta ja Johannalta. Kiitos kaikille haastajille! Koska olen laiska vastailemaan ja 33 kysymystä vaikuttaa liioittelulta, päätin vastata valikoiden 11 kysymykseen. Homman juju on tämä:


Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä blogisteille.

Laiskottaa myös sen verran, että en itse haasta ketään (ja kaikki on varmaankin jo haastettu), mutta tähän saa tarttua ihan kuka haluaa!

Sitten niitä vastauksia:

1. Miksi aloitit bloggaamisen?

Jotta en enää tukkisi kavereiden fb-seiniä käsityökuvillani. Ja että muistaisin paremmin, mitä kaikkea on tullut tehtyä. 

2. Mainitse kolme kaikkien aikojen suosikkiblogiasi
Neulova Narttu, Napit puuttuu ja Missä neuloimme kerran. Nämä tulivat ekana mieleen, mutta paljon on muitakin loistavia blogeja.

3. Millaisia projekteja sinulla on tällä hetkellä kesken?
Hehee, kaikenlaisia! Nyt on meneillään KesäKAL, johon saa neuloa ihanista langoista niin paljon kuin vaan ehtii, joten pääasiassa keskityn niihin projekteihin. Aina on myös kesken jonkinlainen raitasukkaprojekti, joku ikuisuushomma, muutama huivi, satunnaisia virkkauksia...

4. Jos sinulla on to do -lista, niin mitä se sisältää?
Listani on ravelryn jono, jota olen välillä yrittänyt järjestellä ja karsia, mutta jatkuvasti se vaan paisuu. Yleensä sen ohi on aika helppo kiilata, kun joku idea vaan on pakko toteuttaa heti. Tai ainakin aloittaa. Listalla on sukkia, huiveja, villatakkeja ja kaikenlaista muuta.

5. Otatko blogisi kuvat itse vai onko sinulla ns. hovikuvaaja?
Itse olen ottanut jokaisen kuvan. Välillä se vaatii hieman akrobatiaa, välillä juoksemista kameran luo ja takaisin, ja välillä koko kuvaaminen ei voisi vähempää kiinnostaa.

6. Mikä on isoin projektisi, jonka olet toteuttanut?
Sen on pakko olla joku virkattu peitto. Blogiin asti on ehtinyt vain tämä:

7. Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja käsitöiden lisäksi?
Haluaisin sanoa tähän, että uimista ja lukemista, mutta tosiasiassa viime aikoina kumpikin on jäänyt hyvin vähiin. Ei vaan malta päästää irti puikoista! Tänä kesänä on ollut myös mahdollisuus panostaa pihahommiin, mutta aika rempalleen nuokin on jääneet.

8. Kuinka paljon "markkinoit" omaa blogiasi? (esim. facebook, instagram)
Facebook on ainoa kanava, muihin en ole lähtenyt mukaan enkä ole lähdössäkään. Pinterestiin yritän myös muistaa jakaa kuvia valmistuneista töistä.

9. Mitkä asiat saavat sinut kiinnostumaan jostain blogista (esim. kuvat, tekstit, ulkoasu) ?
Isot kuvat kiinnittät parhaiten huomion, yleensä simppeli ulkoasu saa jäämään lukijaksi. Persoonallinen tapa kirjoittaa on aina plussaa, mutta lukulistallani on kyllä blogeja ihan laidasta laitaan.
 
10. Mikä on paras kommentti, jonka olet blogissasi saanut? 
En jaksanut selailla kommentteja kovin pitkälle, mutta tämä oli aika ihana:
"Tulen aina hyvälle tuulelle kun näen sinun sukkia." Tulin itse melkoisen hyvälle tuulelle tästä kommentista.

11. Mikä on ollut onnistunein käsityösi? 
En osaa nimetä mitään yksittäistä työtä, mutta siinä vaiheessa kun sain kaikki yksityiskohdat toimimaan ihan tavallisissa, ohuissa villasukissa, olin erittäin tyytyväinen. On myös mahtavaa, kun saa kuulla sukkien saajilta kehuja istuvista sukista! Toinen onnistumisen elämys tulee jokaisesta ylhäältä alas neulotusta villapaidasta ja -takista, on se niin näppärä tekniikka.

Bonuksena: Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi nyt?
Kiva kun käytte lukemassa, älkääkä ihmeessä kadotko minnekään!

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Matkahuivi


Sain joskus alkuvuodesta mukavan yllätyksen ravelryn puolella: yksi lukijoistani osti minulle huiviohjeen toivelistaltani kiitokseksi kivasta blogista. Kylläpä lämmittikin mieltä! Ohje jäi jonoon odottamaan sopivaa inspiraation hetkeä, joka koitti matkalle lähtöä edeltävänä päivänä. Huivi osoittautuikin oikein sopivaksi reissuneuleeksi, koska siinä ei juurikaan vaadittu keskittymistä ja sen pystyi jättämään kesken ihan milloin vain. Keskeyttäminen oli kylläkin vaikeaa, sen verran koukuttava malli tuo on.



Jos sattuu tykkäämään yhtä paljon yksivärisen ja liukuvärjätyn langan yhdistelmästä kuin minä, niin tämä huivimalli sopii siihen aivan erinomaisesti. Sopisi varmasti myös jollekin pätkävärjätylle langalle. Kaava on helppo: kahdeksan kerrosta sileää neuletta, sitten hauskat pompulakerrokset. Tätä toistetaan niin kauan kuin halutaan / niin pitkästi kuin lankaa riittää. Minulla loppui vihreä lanka kesken pari kerrosta liian aikaisin, mutta sepä ei haittaa mitään.



Vähän epäilytti huivia päätellessä, että tässä yläreuna kirraa ja alareuna rullaa, mutta aika hyvin nuo tasoittuivat, kun huivin kasteli ja asetteli nätisti kuivumaan. Kiva huivi siis, kiitos vielä ohjeen ostajalle!


Ohje: Loop / Casapinka 
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk (vajaat kolme kerää väriä 8108) ja Schoppel-Wolle Zauberball (60 grammaa väriä Zauberwald)
Puikot: 4,0 mm KnitPro-pyöröt
Ravelryssä: Luuppi

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...